![]() |
|
Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? - Nyomtatható verzió +- Fogyasztószer Fórum – Tapasztalatok, kérdések, válaszok (https://forum.fogyasztoszerforum.com) +-- Fórum: Fogyasztószerek (https://forum.fogyasztoszerforum.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Fórum: Népszerű fogyasztószerek – tapasztalatok (https://forum.fogyasztoszerforum.com/forumdisplay.php?fid=5) +--- Téma: Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? (/showthread.php?tid=6) |
Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? - Ferenc - 2025. 07. 29. Írd meg a tapasztalataidat, vagy esetleg a tanácsokat, amiket kaptál a fogyasztószerek fogyasztásával kapcsolatban inzulin rezisztencia (IR) mellett. RE: Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? - Zsófi - 2025. 07. 29. Nagyon jó téma felvetés! Én sajnos IR-es vagyok és sok mindent próbáltam már. Sajnos az inzulin rezisztenciára teljes megoldást a betegség jellege miatt nem nyújtott egyik sem, ám a tüneteket remekül kezelte nálam az Ozempic és a Saxenda is. A Mounjarot most fogom kipróbálni innen, mert megint visszaszaladt egy 10-es. Mondjuk nem egy olcsó mutatvány, úgyhogy szemezek a másik kettővel is, mert jókat olvastam a Genhealről meg a Bio-Peptideről, mint gyártóról. A lényeg, hogy Tirzepatide alapú készítménnyel még nem volt dolgom és nagyon kipróbálnám, mert nekem Semaglutide alapú szurik bejöttek. Az előző kúráimnál a másik két gyógyszerrel fogytam és jobban is éreztem magam, illetve a kellemetlen PCOS és IR tüneteim szépen visszahúzódtak. Nekem csak ezekkel vannak tapasztalataim. De majd írom, hogy milyen hatása volt a mostani kúrának.
RE: Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? - Anna - 2025. 07. 29. Szia! Szerintem az IR nem kizáró ok. Inkább a magasvérnyomással szokták mondani, hogy nem feltétlen ajánlott. De pl anyum is szedett Clenbuterolt zsírégetéshez és a világon semmi baja nem volt pedig azt mondják az emeli a vérnyomást. Szerintem embere válogatja. ezért mondják, hogy egyeztess az orvosoddal is. Szerintem ha ésszel szedsz vagy szúrsz bármi fogyasztószert akkor nincs baj. RE: Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? - Eszter - 2025. 08. 07. Sziasztok! Nekem IR nincs de cserébe PCOS van. Ez a kettő sokszor ki is váltja egymást, így simán lehetek még IR-es. Nem hallottam még olyanról pedig nagyon sokat olvastam a témában amikor 120 felett voltam, hogy ne lehetne szedni valamit ezek miatt. Sőt amúgy én úgy tudom, hogy csomó hatóanyagot pont a cukor problémásoknak fejlesztettek ki, csak aztán rájöttek, hogy amúgy ezek fogyasztanak is. https://egjenazsir.com/glp-1-receptor-hatekony-testsulycsokkentes/ itt is írnak róla, hogy a cukor szinttel mit csinálnak a GLP-receptorok. RE: Megengedett a fogyasztószer használat IR mellett? - Kovi - 2025. 12. 21. inzulinrezisztenciával élve számomra a legnagyobb tapasztalat az volt, hogy végre nem kellett a testem ellen harcolnom. IR mellett korábban bármit csináltam, az éhségem kiszámíthatatlan volt, gyakran estem bele falásrohamokba, és folyamatosan azt éreztem, hogy „valami nem működik bennem”. Amikor elkezdtem az Ozempicet, az orvosom is hangsúlyozta, hogy ez nem klasszikus fogyasztószer, hanem egy olyan segítség, ami az inzulin- és vércukorháztartást teszi kiegyensúlyozottabbá. Ez nálam mindent megváltoztatott. Az első hetekben erősen figyelmeztettek, hogy legyek türelmes. IR mellett különösen fontos a fokozatosság, mert a túl gyors étvágycsökkenés könnyen vezethet rosszulléthez, szédüléshez vagy extrém fáradtsághoz. Nálam is volt enyhe hányinger és teltségérzet, de azt mondták, ez jelzés arra, hogy tanuljam újra az evést: lassabban, kisebb adagokat, és ne erőltessem túl magam. Az egyik legfontosabb tanács, amit kaptam, az a fehérjebevitel volt. Ozempic mellett egyszerűen kevesebbet kíván az ember, de IR esetén nem szabad „elfelejteni enni”. Megtanultam, hogy akkor is figyeljek a minőségre, ha a mennyiség csökken: fehérje minden étkezésnél, rostok, és lassú felszívódású szénhidrátok. Ez segített abban, hogy ne essen le a vércukrom, és ne legyenek hirtelen rosszullétek. Ami számomra mentálisan volt a legnagyobb változás, az az éhséggel való kapcsolatom. Ozempic mellett nem voltak szélsőségek: nem voltam farkaséhes, de nem is kellett éheztetnem magam. Az orvosom azt mondta, ez IR mellett aranyat ér, mert így végre esélyem van valódi szokásokat kialakítani, nem csak túlélni egy diétát. Fontos tanács volt az is, hogy ne csak a mérleget nézzem. IR-rel Ozempic mellett a laborértékek legalább olyan fontosak, mint a kilók. A cél nem kizárólag a fogyás volt, hanem az, hogy a szervezetem egyensúlyba kerüljön. Amikor javult a közérzetem, az energiaszintem és megszűntek a falásrohamok, akkor tudtam, hogy jó úton járok. |